Preskoči na vsebino
Tags

Seksistični Legov humor

7 maja, 2013

8703354882_ceb830a866_o

Med vrednotami znamke Lego je navedena tudi skrb. V podjetju pravijo, da je skrb želja, da v življenja otrok vnašajo pozitivne spremembe….da je skrb ponižnost – a ne taka, da o sebi misliš manj, marveč da na sebe misliš manj. Izdelek s sporočilom, kot ga slišimo med uličnim nadlegovanjem, pa je vrednote Lega zdaj postavila pod vprašaj.

Statistike kažejo, da je ogovarjanje žensk na ulici najpogostejša oblika spolnega nadlegovanja. Seksistične opazke je v javnem prostoru že kdaj doživelo 70-99% žensk. Morda je prav zato nek oče iz Massachusettsa tako zavzeto odreagiral na neprimeren Lego izdelek. Medtem ko je s svojima majhnima sinovoma brskal po trgovini z igračami, je naletel na nalepko z gradbenim delavcem, ki je za nekom zavpil: »Hej, bejba!«.

Razočaran nad seksističnim sporočilom nalepke je podjetju napisal pismo, a od njega prejel le medlo opravičilo. Lego je v njem dodal, da podjetje navadno Lego izkušnjo posreduje s humorjem. Nezadovoljen z njihovim smislom za humor, je Legu poslal še drugo pismo, v katerem se je spraševal, kako je takšen izdelek sploh lahko prestal postopke preverjanja. Tokrat so njegov poziv vzeli bolj resno in v odgovoru zagotovili, da bodo njihovi licenčni sporazumi odslej v skladu z vrednotami Lega, med tem pa so izdelek tudi že umaknili s polic. Hvala, očka!

From → Hic salta

Komentiraj