Preskoči na vsebino

Ženske so glede pametnih dodatkov previdne

28 aprila, 2014

qr

Samo vprašanje časa je, kdaj se bomo sprehajali naokrog s pametnimi dodatki na naših telesih. Domislice, ki so se nekdaj pojavljale v znanstveni fantastiki, počasi vstopajo v našo vsakdanjost in večina nas je na to pripravljenih. A predstavitev Google očal ali pametnih ur nas opominja na možen konflikt z družbenimi normami. Ali se ženske bolj zavedamo pravil, ki vodijo naše obnašanje, ali smo po naravi bolj previdne?

Nova raziskava Pew centra je pokazala kako Američani dojemajo tehnologijo prihodnosti. Dva od treh vprašanih optimistično gledata na prihodnji razvoj tehnologije in menita, da bo omogočil boljše življenje. Ženske in moški enakomerno delijo optimizem glede družbenega vpliva tehnološkega razvoja v prihodnosti, z eno izjemo.

Veliko bolj kot moške, ženske namreč motijo računalniški vsadki. Skoraj polovica moških v raziskavi meni, da bi nam omogočili boljše življenje, med tem ko velika večina žensk tovrstne pametne dodatke zavrača, češ prinesli bodo nekaj negativnega. Zdi se, da se vsi veselimo prihodnjega tehnološkega razvoja, a ženske menimo, da je objektivizacije že dovolj.

From → Hic salta

Oddaj komentar

Komentiraj