Preskoči na vsebino

Družinske vezi D&G

4 marca, 2015

DOL_0283

Medtem ko se milenijci vračajo domov, skušajo pri Dolce&Gabbana družinske vezi izkoristiti kot tržno orodje. Moški kolekciji, ki je na špansko ulično fešto poleg mladih modelov povabila none, se je zdaj pridružila še ženska kolekcija, posvečena materinstvu.

Viva la mamma! je pokazala manekenke, ki so se z otroki na bokih sprehodile po pisti v oblekah, potiskanimi z napisi I love you mamma. Visoko noseča Bianca Balti v pastelni roza obleki je zgolj povzela zamisel, da je materinstvo chic. Črne guipure čipkaste obleke, v kakršnih si predstavljamo mediteranske vdove, tiste, ki skrbijo za vnuke, med tem, ko so mame v službi in obleke iz bele svile, na katerih so bile izvezene risbe Dolcejevih nečakinj in nečakov, pa so zaokrožile predstavo.

Italijanska modna znamka poskuša s poudarjanjem družinskih vezi izkoristiti čas, ko narašča število gospodinjstev, v katerih več generacij živi skupaj, pod isto streho. Petina Američanov živi v medgeneracijskih gospodinjstvih, v Evropi je ta odstotek še višji. Časi, ko so bili italijanski mamini sinčki zgolj vir posmeha, so minili in zadnje čase gospodarska kriza, ne zgolj prazniki, ponovno združuje družine.

From → Moderno

Oddaj komentar

Komentiraj