Preskoči na vsebino

Staranje v stilu

2 maja, 2016

2598.jpg

Modna industrija je leta živela v ustaljenem ritmu, zadnje čase pa kar ne more priti do sape. Slaba prodaja, vedno krajši čas med kolekcijami in soočanje z nezdravimi telesnimi merami je le nekaj izzivov spreminjajočega se sveta. Ko je že kazalo, da se je moda pričela spopadati s težavami, je na plano pokukal nov izziv – starizem.

Ob dejstvu, da tipična manekenka šteje med 16 in 25 let, je moda dobesedno leta stran od kupcev. Zdaj se modni voditelji na vse pretege trudijo otresti očitkov o obsedenosti z mladostjo. Najprej so se pri Sports Illustrated počastiti zrela leta, zdaj pa skušajo tudi pri Vogue popraviti vtis. V okviru stoletnice te legendarne revije bo v svečanem izvodu nastopila Bo Gilbert, prva manekenka, ki šteje 100 let. Bo se že vse življenje navdušuje nad modo in pravi, da je bila vedno rada urejena in tudi kadar ni šla iz hiše, je poskrbela, da je bila videti spodobno.

V času zlatega staranja, ko postajajo zrele ženske najbogatejše potrošnice, je preoblikovanje sektorja, obsedenega z mladostjo, lahko pametna tržna poteza.

From → Hic salta

Oddaj komentar

Komentiraj